KNZB-prestatiemedailles voor Schotejil zwemmers

Een 5-tal zwemmers van z.c. De Schotejil heeft in het afgelopen jaar (2023) een bronzen KNZB prestatie- of herinneringsmedaille verdiend. Dit jaarlijkse uit te behalen ereteken wordt uitgereikt aan individuele zwemmers, die in hun leeftijdscategorie de landelijke top-10 klassering hebben weten te bereiken op één of meerdere zwemnummers.

In de junioren categorie waren dit Evy de Bonte voor haar klassering op de 200m vlinderslag (kb) en Evy van Nimwegen, die zich op 800m vrij (kb) verzekerde van een top-10 notering.

In de categorie jeugd waren zowel Meyke van Nimwegen als Laurens Kalle meervoudig succesvol met top-10 noteringen op overwegend lange en zware zwemnummers. Meyke van Nimwegen plaatste zich 11 keer in de top-10, met als hoogste ranking een 4e plaats op de 200m vlinderslag (lb). Laurens Kalle plaatste zich 7 maal in de top-10 en zijn hoogste notering was eveneens een 4e plaats op 200m vlinderslag (lb).

Bij de senioren heren wist Sybren Groenewegen een 9e plaats te bereiken op het Lange Afstand Circuit (LAC), hetgeen hem de KNZB herinneringsmedaille opleverde. Het LAC omvat o.a. 800m, 1500m en 2000m vrije slag, en 200m en 400m wisselslag.