Schotejillers nemen deel aan NK zwemmen lange baan

Vanaf 13 juni vonden het afgelopen weekend in Amersfoort de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen (50m-baan) plaats. Namens De Schotejil nam een 3-tal zwemmers deel. Op basis van de gezwommen tijden in het afgelopen seizoen mochten Lyke Buscop, Laurens Kalle en Meyke van Nimwegen starten.

Meyke van Nimwegen zwom een fors programma met een 7-tal starts, waaronder o.a. pittige nummers zoals 400m wisselslag, 400m vrij en nagenoeg alle 200m nummers. Met de ranking op 400m wisselslag (6e) en 200m vlinderslag (9e) wist zij door te dringen tot de ‘overall’ B-finale op deze nummers. Laurens Kalle zwom een 4-tal programma’s en ook hij plaatste zich op de 400m wisselslag (7e) tijd voor de B-finale. Lyke Buscop zwom 50m rugslag (8e).

De volledige uitslag volgt na afloop van de NK op de link van de Webkalender: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/25402/