Schotejil zwemt traditionele slotwedstrijd de Doetse Kom

Zaterdag 22 juni heeft z.c. De Schotejil wederom deelgenomen aan de jaarlijkse laatste wedstijd van het seizoen, de ‘Doetse Kom’. Dit evenement wordt traditioneel gehouden in het 50m openluchtbad te Giessenburg. De zwemmers van de Schotejil wisten ook dit jaar weer talrijke ereplaatsen te behalen en persoonlijke records te verbeteren.

De snelste tijden waren in de twee openingsestafettes 4x100m vrij voor de dames Meyke van Nimwegen, Dominique Overduin, Lyke Buscop en Aisha Nobels (4.29.98), en bij de heren voor Laurens Kalle, Christian Kalle, Jacob Mackloet en Xander Vis (3.56.21). Persoonlijke winnende tijden waren er verder nog voor Evy van Nimwegen, Meyke van Nimwegen, Lyke Buscop en Abya Buscop. bij de dames/meisjes. Bij de heren/jongens waren er snelste tijden voor Xander Vis en Laurens Kalle. Aan het eind van de wedstrijd wonnen met Meyke van Nimwegen, Laurens Kalle, Dominique Overduin, Daniel ’t Mannetje, Lyke Buscop, Jacob Mackloet, Aisha Nobels en Xander Vis eveneens het goud op de 8x50m gemengde estafette in een clubrecord van 3.45.14. In de categorie meisjes onder 8 jaar was er bovendien zowaar een clubrecord op 50m vrij (het eerste ooit)voor Mirthe Jongejan in 58.74.

Behalve bij De Doetse Kom was De Schotejil ook van de partij bij de Nederlandse Kampioenschappen Junioren zwemmen (lange baan) in Eindhoven. Hieraan nam Famke Franzen verdienstelijk deel met starts op de 50m en 100m vrij.

Zie voor de uitslagen van de Doetse Kom: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/25464/