Clubrecord-festijn bij de Schotejil

Zaterdag 30 maart hebben de zwemmers van z.c. De Schotejil in Sliedrecht deelgenomen aan een zwemontmoeting met nog zes andere clubs, georganiseerd door de plaatselijke zwemvereniging DWF. Het programma van deze wedstrijd kende behalve de gangbare zwemnummers ook het minder courante sprintnummer 25m vrij voor zowel dames/meisjes en heren/jongens.

Vooral op deze spectaculaire 25m vrij was de gretigheid bij de Schotejillers om deel te nemen erg groot. Opmerkelijk genoeg waren bij zowel dames/meisjes als heren/jongens op dit nummer alle drie de ereplaatsen voor de Schotejil. Daarnaast waren er op dit nummer ook nog clubrecords voor Laurens Kalle en Lyke Buscop bij de senioren, voor Daphne v.d. Slik (Meisjes -16) en Famke Franzen (meisjes -14 jaar). Verder zwom Lyke Buscop op de latere 50m vrij eveneens een clubrecord.

Op de overige nummers zwommen Schotejillers veelvuldig naar winnende tijden en verdere ereplaatsen. De altijd lastige 200m vlinderslag bij de senioren (heren/dames) aan het eind van de wedstrijd werd overtuigend gewonnen door Laurens Kalle (2.15.76) en Meyke van Nimwegen (2.33.03).

Zie voor de complete uitslag: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/25249/