Schotejil-zwemmers actief in Antwerpen

Zaterdag 23 maart heeft een kleine delegatie zwemmers namens de Schotejil deelgenomen aan de ‘Antwerp Diamond Speedo Race’ (ADSR 2024). In het 50m-bad van Antwerpen werden door de Schotejil-deelnemers succesjes geboekt met persoonlijke records, finale-starts en ereplaatsen.

De ereplaatsen waren voor Famke Franzen bij de junioren met twee zilveren medailles op 100m vlinderslag (1.17.54) en 100m rugslag (1.17.11). Op deze nummers werd ook gestart door Evy van Nimwegen en Nienke van Weenen, waarbij eerstgenoemde als 5e eindigde op 100m vlinderslag en laatstgenoemde greep met een 4e plaats helaas net naast de medailles.

In de categorie jeugd/senioren wist Meyke van Nimwegen zich te plaatsen voor de A-finale van de 400m wisselslag, waarop zij als 7e eindigde in een p.r. van 5.16.20. Bovendien zwom zij de B-finale van de 100m vlinderslag, waarbij zij eveneens in een p.r. als 4e aantikte in 1.08.09. De overige deelnemers in deze categorie waren bij de dames Aisha Nobels en Dominique Overduin, en bij de heren David Kievit, Daniel ’t Mannetje, Dennis v.d. Bok en Rien Mackloet.