Schotejil-zwemmers bereiden zich voor op langebaanperiode

Zaterdag 16 maart hebben de zwemmers van z.c. De Schotejil zich tijdens een meerkamp in het 50m bad van Dordrecht verder voorbereid op de naderende regionale- en nationale kampioenschapswedstrijden. Tijdens deze langebaanwedstrijden zullen de zwemmers uitkomen op zowel persoonlijke- als estafette nummers.

Ondanks dat een langebaanwedstrijd altijd net iets meer vraagt van de zwemmers dan op de gebruikelijke 25m baan, werden met ruim 30 persoonlijke records toch weer prima resultaten behaald. Zo zwom Meyke van Nimwegen bovendien een clubrecord op 200m schoolslag (2.49.59), evenals Laurens Kalle op de 400m wisselslag (4.58.19).

Vermeldenswaardig zijn ten slotte nog de prestaties van zwemmers, die op de lange baan hun persoonlijk record van zowel de 25m-baan als de 50m-baan weten te verbeteren. Dit waren op de 50m vrij Jules Boerema en Stella Offerhaus. En op 400m wisselslag was dit Evy van Nimwegen.

Zie voor de complete uitslag: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/25202/