Schotejil promoveert naar Eerste divisie van Nationale zwemcompetitie

Zaterdag 9 maart heeft z.c. De Schotejil de laatste wedstrijd uit de Nationale zwemcompetitie van seizoen 2023-2024 zeer succesvol afgesloten met promotie naar Eerste divisie. In Papendrecht werd gezwommen met plaatselijke vereniging De Geul, De Duck uit Brielle en ACZ uit Capelle a/d IJssel.

De Schotejil eindigde bij de top-4 in de landelijke A-klasse van deze KNZB competitie. In deze A-klasse namen het afgelopen seizoen 69 clubs deel uit het gehele land.  Het behaalde resultaat geeft volgend seizoen recht op promotie naar de Eerste divisie. Hierdoor heeft De Schotejil zich weten te scharen onder de 35 sterkste ploegen van het land, aangezien in de Eerste divisie en de hoogste klasse, de Ere divisie, samen ongeveer even zoveel verenigingen uitkomen.

Tijdens de wedstrijd werd door De Schotejil verrassend goed gezwommen, getuige opnieuw vele persoonlijke records waaronder clubrecords, en ereplaatsen. Een 3-tal gemengde estafettes realiseerde een clubrecord en Xander Vis zwom op 100m wisselslag (1.00.99) een persoonlijk clubrecord. Met name de meisjes en dames van de Schotejil grossierden in ereplaatsen en snelle zeer waardevolle gebleken zwemtijden. Ook bij de heren werden aansprekende prestaties neergezet.

Uitschieters waren vooral de resultaten op 400m wisselslag bij de jeugd waarbij Laurens Kalle (4.47.62) en Meyke van Nimwegen (5.09.52) beiden zelfs ca. 2 minuten sneller waren dan de vervangende tijden van de KNZB. Ook de laatste spectaculaire en ‘spetterde’ estafette 8x50m vrij werd gewonnen door De Schotejil, met Syb Boerema, Abya Buscop, Sem Jongejan, Famke Franzen, Laurens Kalle, Meyke van Nimwegen, Xander Vis en Lyke Buscop.

Voor de volledige uitslag zie: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/25250/

Zie voor stand landelijke A-klasse: https://ranglijsten.knzb.nl/ranglijsten/eindstanden/competitieoverzicht/1000005667/a_klasse__landelijk_/?fbclid=IwAR1LrG8t2xLOY2XFnxRSI5oghV5ldT1MkCwrAXm_gY-A7_AossyDor10MEA