Schotejil klaar voor laatste ronde Nationale competitie

Zaterdag 2 maart heeft z.c. De Schotejil een laatste try-out wedstrijd gezwommen in aanloop naar de eindronde in de Nationale Zwemcompetitie van volgende week. De resultaten tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag met junioren, jeugd en senioren zwemmers toonde vormbehoud aan bij de Schotejillers. Met talrijke ereplaatsen en clubrecords voor Lyke Buscop op 50m rugslag (31.33) en 100m vrije slag (1.01.44) mag met vertrouwen naar de eindronde in de competitie worden uitgekeken.

Aansprekende tijden werden verder nog gerealiseerd door o.a. Laurens Kalle (jeugd), die op 200m vlinderslag een p.r. zwom van 2.16.16. Op 200m wisselslag wisten ook Meyke van Nimwegen (jeugd) en Nienke van Weenen (junioren) hun tijden scherper te stellen. Xander Vis zwom bij de senioren op 100m wisselslag eveneens een p.r. Bij de junioren debuteerde Famke Franzen op 200m vlinderslag nog met een knappe 3.01.31.

Op 9 maart staat voor De Schotejil de laatste wedstrijd van de Nationale zwemcompetitie op het programma. Deze wedstrijd zal worden gezwommen in Sportcentrum Papendrecht. De aanvang is om 13.30 uur.

Zie voor de complete uitslag: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/25111/