Eilandelijke zwemmers in actie tijdens Limietdriekamp

Zaterdag 24 februari heeft een gecombineerd eilandelijk zwemteam met zwemmers namens De Gooye, De Stelle en De Schotejil deelgenomen aan de jaarlijkse zwemdriekamp samen met de plaatselijke zwemvereniging De Geul uit Papendrecht, De Wiekslag uit Alblasserdam en ZOB’66 uit Oud-Beijerland. Tijdens deze wedstrijd kwamen behalve sprint nummers volgens goed gebruik ook de wat langere afstanden nadrukkelijk aan bod.

Op een pittige 200m vlinderslag waren de snelste tijden voor Meyke van Nimwegen en Christian Kalle bij resp. de senioren- dames en heren. Christian Kalle zwom op dit nummer bovendien een nieuw p.r. met een tijd van 2.22.91. Vermeldenswaardig op dit nummer is ook het (junioren-)debuut van Evy van Nimwegen met een knappe tijd van 3.11.01. Op 200m vrij waren er opnieuw winnende tijden. Bij de meisjes junioren was Abya Buscop het snelst, terwijl haar oudere zus Lyke bij de senioren-dames won in eveneens een p.r. van 2.15.00. Forse tijdwinst op deze 200m vrij werd gerealiseerd door resp. Maud v.d. Slik en Huib Sijtsma van rond de 20 seconden. Ook stond aan het einde van de wedstrijd nog de 400m vrij geprogrammeerd, waarop de winnende tijden werden gezwommen door Dominique Overduin en Aron Paasse bij resp. senioren- dames en heren. Op deze 400m vrij wist Hannelore Zorge ruim 20 seconden tijdwinst te boeken. Nienke van Weenen realiseerde bij de junioren een knap p.r. in 5.20.67.

Afgewisseld met genoemde langere zwemnummers werden ook diverse 50m en 100m nummers gezwommen. Hierop werden eveneens talrijke ereplaatsen verdiend. Vaak door de al eerder genoemde zwemmers. Daarnaast waren er verder ook nog winnende tijden voor Aisha Nobels (senioren 50m rugslag), Meike Sijtsma (minioren 50m vrij) en David Kievit (senioren 100m wisselslag).

Zie voor de complete uitslag: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/25058/