Schotejil handhaaft zich in regionale zwem-competitie

Zaterdag 10 februari kwam zwemclub De Schotejil uit Middelharnis in actie tijdens de derde wedstrijd van de regionale zwemcompetitie. In het 50m-bad van Dordrecht wist de door ziektemeldingen sterk gereduceerde wedstrijdploeg toch nog ca. 10 ereplaatsen te behalen en de geldende ranking te veilig te stellen.

Snelste tijden waren er voor Abya Buscop op 100m rugslag (1.21.76) bij de jongste junioren, en voor Laurens Kalle op 100m rugslag (1.03.35) bij de jeugd. Xander Vis won de 50m schoolslag (30.27) bij de senioren. De overige ereplaatsen werden behaald door Abya Buscop en Evy van Nimwegen op 100m vrij, resp. 2e en 3e opnieuw bij de jongste junioren. Famke Franzen en Evy de Bonte eindigden bij de oudste junioren als resp. 2e en 3e op 100m vlinderslag. Famke Franzen werd verder nog 2e op 50m vrij en 3e op 100m schoolslag. De heren-estafette eindigde als 3e op 4x50m wisselslag.

De meest in het oog springende tijdsverbetering was wel het p.r. op 100m vlinderslag (1.26.70) door Nienke van Weenen met maar liefst 20 seconden bij de oudste junioren. Verder werd over de gehele linie goed gepresteerd ondanks  jongere invallers voor de zieke vaak oudere ploeggenoten. Ook debuterende minioren-zwemmers wisten zich op dit niveau prima te handhaven.

Zie voor de volledige uitslag: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/24903/