Schotejil blijft goed presteren in Nationale zwemcompetitie

Zaterdag 27 januari heeft z.c. De Schotejil alweer de derde wedstrijd gezwommen in de A-klasse van de Nationale KNZB-zwemcompetitie. In Gorinchem werd dit keer gezwommen met De Biesboschzwemmers uit Werkendam, De Duck uit Brielle en ZOB’66 uit Oud-Beijerland.

De Schotejil was succesvol op 100m rugslag bij de dames met Lyke Buscop, die op dit nummer behalve de snelste tijd (1.07.77) ook een clubrecord zwom. Later won zij nog de 100m schoolslag. Aisha Nobels was eveneens bij de dames goed voor de snelste tijd op 200m vrij. Bij de heren won Aron Paasse de 100m schoolslag.

Ook bij de jeugd waren er successen te vieren namens De Schotejil. Meyke van Nimwegen won bij de meisjes behalve 400m vrij eveneens de 100m schoolslag. Bij de jongens zwom Laurens Kalle op overtuigende wijze eveneens naar de volle winst op genoemde nummers. In de oudste categorie junioren won Famke Franzen zowel de 200m wisselslag als de 100m schoolslag. Bij de jongste junioren waren er zowel bij de jongens als de meisjes ereplaatsen op 100m vrij en 100m schoolslag voor Syb Boerema en Abya Buscop met voor beiden 1e plaatsen op genoemde nummers.

De gemengde estafette 4x100m vrij, met Rien Mackloet, Dominique Overduin, Meyke van Nimwegen en Laurens Kalle eindigde als 1e bij de jeugd. De gemengde 4x100m wisselslag bij de senioren werd gewonnen met Lyke Buscop, Xander Vis, Jacob Mackloet en Aisha Nobels.

Met over de gehele linie enkele tientallen persoonlijke records en in totaal evenzovele ereplaatsen scoort De Schotejil opnieuw erg goed in het landelijke klassement.

Voor de volledige uitslag zie: https: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/24996/

Zie voor de stand regio west A-klasse: https://ranglijsten.knzb.nl/ranglijsten/eindstanden/competitieoverzicht/1000005398/a_klasse_regio_west/

Zie voor stand landelijke A-klasse: https://ranglijsten.knzb.nl/ranglijsten/eindstanden/competitieoverzicht/1000005667/a_klasse__landelijk_/