Lange Afstand Circuit bij De Schotejil

Zaterdag 20 januari 2024 werd in het zwembad van De Staver te Sommelsdijk door zwemclub De Schotejil een wedstrijd georganiseerd in het kader van het KNZB Lange Afstand Circuit (LAC). Gedurende het gehele zwemseizoen zwemmen de deelnemers in vooraf vastgestelde periodes zwemafstanden variërend van 200m tot 800m bij de allerjongste leeftijdsgroepen tot uiteindelijk afstanden van 400m wisselslag en 3000m vrije slag bij de senioren. Zaterdag werd tijdens deze jaarlijks terugkerende wedstrijd zelfs een uitdagende en ongebruikelijke 800m wisselslag gezwommen. Aan het eind van het seizoen volgt een totale ranking oven alle gezwommen afstanden.

Deelnemers tot 12 jaar zwommen 400m vrij. Voor de meeste zwemmertjes was dit hun eerste lange zwemafstand. Desondanks zwommen Fien Buth, Fenna Bogerman en Jules Boerema namens De Schotejil naar knappe tijden. Op de 800m vrij kwamen de junioren, jeugd en senioren in actie. Rien Mackloet en Meyke van Nimwegen waren op deze afstand het snelst. Vermeldenswaardig op dit nummer is zeker het debuutoptreden van Famke Franzen met een tijd van 10.27.90. Op de langste afstand, de 1500m vrij, kwamen namens De Schotejil resp. Niels Albrechts (1e in 18.38.36), en Sybren Groenewegen (2e) in actie.

Twee deelnemers, Laurens Kalle en Frank v.d Voordt, zwommen namens De Schotejil de 800m wisselslag. Zij zwommen dus in één race aaneengesloten resp. 200m vlinderslag, 200m rugslag, 200m schoolslag en 200m vrije slag. Een ware uitputtingsslag, waarop Laurens Kalle uiteindelijk finishte in 10.18.60, gevolgd door Frank v.d Voordt op de 2e plaats.

Zie voor de totale uitslag: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/24848/