Schotejil organiseert Lange Afstand Circuit

Zaterdag 20 januari 2024 wordt in De Staver te Sommelsdijk een wedstrijd georganiseerd in het kader van het KNZB Lange Afstand Circuit. Gedurende het zwemseizoen 2023-2024 moeten door de deelnemers in vooraf vastgestelde periodes zwemafstanden worden gezwommen variërend van 200m tot 800m voor de allerjongste leeftijdsgroepen. Na deze leeftijdscategorie nemen de te zwemmen afstanden en nummers in omvang toe via de junioren, jeugd en senioren categorieën tot er uiteindelijk afstanden van 400m wisselslag en 3000m vrije slag zullen worden gezwommen. Op het programma staat zelfs een uitdagende en ongebruikelijke 800m wisselslag op het programma.

De deelnemers zijn startlicentiehouders afkomstig vanuit de drie eilandelijke zwemverenigingen De Gooye, De Schotejil en De Stelle. Daarnaast zijn er ook deelnemers vanuit zusterverenigingen uit o.a. Oud-Beijerland (ZOB’66) en Sliedrecht (DWF). Zoals vermeld zullen serieuze afstanden worden gezwommen en belooft het een spectaculaire zaterdagmiddag te worden.

Belangstelling en aanmoedigingen aan de deelnemers zullen zeer worden gewaardeerd. Kom daarom dus zaterdagmiddag zeker naar het zwembad van de Staver. Aanvang wedstrijd 13.45 uur.