Clubkampioenschappen 2023 z.c. De Schotejil

In november heeft zwemclub De Schotejil de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden in het zwembad van de Staver. Overall kampioenen op de 100m nummers werden resp. Meyke van Nimwegen en Laurens Kalle bij de dames en heren van 13 jaar en ouder. Op de 50m nummers eindigden Abya Buscop en Joas Krijgsman als snelsten bij resp. meisjes en jongens onder 12 jaar.

Bij de heren waren de verschillen erg klein na de vier 100m wedstrijdnummers. Laurens Kalle wist met een miniem verschil van 0.79 seconde uiteindelijk het klassement te winnen van Xander Vis, die tweede werd. Bij de meisjes onder 12 jaar waren de verschillen op (weliswaar) 50m nummers zelfs nog kleiner, waarbij Abya Buscop met een marge van slechts 0.40 seconde op Evy van Nimwegen als eerste eindigde.  

Volledigheidshalve worden nog vermeld de klassementswinnaars per leeftijdscategorie. Bij de senioren waren dat Lyke Buscop en Laurens Kalle, categorie jeugd Meyke van Nimwegen, oudste categorie junioren (100m) Famke Franzen en Syb Boerema, jongste categorie junioren (50m) Abya Buscop en Joas Krijgsman, minioren (50m) Fiene Buth en Jules Boerema en tenslotte minioren (25m) Mirthe Jongejan en Daniel Jongejan.

De Boomsmabokalen voor de grootste tijdsverbeteringen per wedstrijdslag werden verdiend door Jules Boerema  en Mèlanie Sonder (vlinderslag), Thijs Volwerk en Fenna Bogerman (vrije slag), Thijs Volwerk en Nienke van Weenen (schoolslag) en Syb Boerema en Fenna Bogerman (rugslag).