Schotejil succesvol tijdens zwemmeerkamp

Zwemclub De Schotejil heeft zaterdag 2 december deelgenomen aan een meerkamp in Papendrecht. Hierbij kwamen zowel junioren, jeugd als senioren zwemmers in actie.

Bij deze meerkamp waren er winnende tijden voor Laurens Kalle en Christian Kalle op 100m vrij bij resp. Jeugd en Senioren. Laurens Kalle won later ook nog de 200m vrij, evenals de 100m vlinderslag. Dominique Overduin was de snelste op 200m vrij bij de meisjes Jeugd. Rien Mackloet was het snelst op 50m vrij bij de jongens Jeugd. Abya Buscop won bij de meisjes Junioren de 100m vrij, terwijl haar oudere zus eveneens de snelste tijd zwom, maar dan bij de Senioren. Evy de Bonte en Daphne van der Slik waren resp. de snelsten op 50m vrij bij Junioren en Jeugd.

Op de 200m schoolslag zwommen Famke Franzen bij de oudste Junioren en Meyke van Nimwegen bij de Jeugd naar winnende tijden. Meyke van Nimwegen won later eveneens de 100m vlinderslag en 100m rugslag. Op de 100m rugslag waren er verder gouden medailles voor Abya Buscop en Stella Offerhaus. Bij de heren won Niels Albrechts bij de Senioren de 100m rugslag. Tegen het einde van de wedstrijd waren er nog winnende tijden op 50m schoolslag voor Sem Jongejan, Evy de Bonte (beiden Junioren) en Xander Vis (Senioren).

Op 100m wisselslag waren de winnende tijden in alle meisjes en dames categorieën voor zwemmers van de Schotejil, te weten Abya Buscop, Famke Franzen, Daphne van der Slik en Lyke Buscop. Daniel ’t Mannetje won dit nummer bij de heren. De slotestafette bij de heren 4x50m vrij werd gewonnen door Daniel ’t Mannetje, Christian Kalle, David Kievit en Xander Vis. De dames 4x50m wisselslag werd gewonnen door Lyke Buscop, Dominique Overduin, Meyke van Nimwegen en Emma de Jonge,

Zie voor de complete uitslag: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/24730/