Schotejil verdienstelijk in regionale zwem-competitie

Zaterdag 25 november heeft zwemclub De Schotejil uit Middelharnis de tweede wedstrijd gezwommen in de regionale zwemcompetitie. In het zwembad van Zwijndrecht werden 14 ereplaatsen behaald, waaronder tevens een verbetering van het 15 jaar oude clubrecord op 100m wisselslag van Sebastiaan Rosendaal. Laurens Kalle zwom een nieuwe record in 1.01.50.

Bij de oudste junioren werd opnieuw zeer sterk gezwommen met twee 1e plaatsen voor Famke Franzen op 100m wisselslag en de 100m schoolslag. Evy de Bonte zwom in de zelfde categorie naar een 2e en 3e plaats op deze resp. nummers. In de jongste juniorencategorie waren het opnieuw de meisjes die voor successen zorgeden. Abya Buscop eindigde als 1e op 200m vrij, gevolgd door Evy van Nimwegen op een 3e plaats. Deze laatste behaalde ook nog de 2e plaats op 50m vlinderslag. Het niveau van de genoemde vier jonge zwemsters werd bij aanvang van de wedstrijd op voorhand al min of meer aangekondigd door de snelste tijd op 4x50m wisselslag.

Bij oudere jeugd was Meyke van Nimwegen goed voor de 3e plaats op zowel 100m wisselslag als 50m schoolslag. Laurens Kalle behaalde het zilver op de eerder genoemde 100m wisselslag. De jeugd estafette 4x50m wisselslag met Meyke van Nimwegen, Dominique Overduin, Laurens Kalle en Rien Mackloet behaalde de 3e plaats. In de seniorencategorie was er een 2e plaats voor Xander Vis op 200m schoolslag en een 3e plaats voor Jacob Mackloet op 200m vrij.    

Zie voor de volledige uitslag: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/24613/

De bijgewerkte stand: