Schotejil opnieuw sterk in Nationale zwemcompetitie

Zaterdag 11 november heeft z.c. De Schotejil de tweede wedstrijd gezwommen van de Nationale KNZB-zwemcompetitie. In Papendrecht zwommen in totaal zes verenigingen een gevarieerd programma met zowel sprintnummers als ook langere afstanden.

De Schotejil was meteen al succesvol met een 1e plaats in de openingsestafette 4x100m vrij bij de junioren met Famke Franzen, Stella Offerhaus, Nienke van Weenen en Evy de Bonte. Halverwege de wedstrijd was ook de Mix-estafette 4x50m vrij bij de jeugd met Meyke van Nimwegen, Dominique Overduin, Rien Mackloet en Laurens Kalle goed voor de winnende tijd..

Individueel waren de zwemmers uit Middelharnis succesvol met winnende tijden bij de jongste junioren voor Abya Buscop op 400m vrij en Evy van Nimwegen op 100m vrij. Famke Franzen zwom bij de oudere junioren naar de 1e plaats op 200m vrij. Ook in de categorie jeugd en senioren waren er winnende tijden. Zo waren Meyke van Nimwegen en Laurens Kalle bij de jeugd beiden goed voor 1e plaatsen op zowel 200m wisselslag als 100m vlinderslag. Xander Vis won bij de senioren de 200m schoolslag. Behalve genoemde winnende tijden werden er verder nog een dozijn 2e en 3e plaats-klasseringen behaald in de ca. 30 ruim bezette zwemnummers. Tenslotte werden ruime tijdsverbetering gerealiseerd door o.a. Syb Boerema op 400m vrij en 100m vlinder en Stella Offerhaus op 200m vrij,