Schotejil in actie verspreid over de regio

Leden van z.c De Schotejil hebben verspreid in de regio deelgenomen aan diverse zwemwedstrijden.

Tijdens een zwemmeerkamp in Gorinchem werd op 400m vrij een significante verbetering (ca. 10 sec.) gerealiseerd Jens Kooijman. Ook Evy van Nimwegen wist een ruim pr te zwemmen. De snelste dame en heer op dit nummer waren resp. Meyke van Nimwegen en Christian Kalle, beiden eveneens in een pr. Een verder vermeldenswaardige prestatie was die van Laurens Kalle op 100m schoolslag (1.12.69). Als een soort ‘toetje’ werd tenslotte nog een 25m rugslag gezwommen. De ideale gelegenheid op een clubrecord te zwemmen. En inderdaad ‘gedateerde’ records bij dames (Lotte Middelbos)en heren (Leander Noordijk) werden door resp. Aisha Nobels en Laurens Kalle aangescherpt.

In Rozenburg werd een Lange Afstand Circuit programma gezwommen. Op 1500m vrij verschenen Niels Albrechts (2e), Sybren Groenewegen (3e) en Sven Dubbeld aan de start. De laatste, Sven Dubbeld (5e), zwom maar liefst 2 minuten van zijn pr af en staat nu op een tijd van 20.25.75. Nog zo’n uitschieter en genoemde nummers 2 en 3 worden dicht genaderd, en kunnen zich serieus zorgen gaan maken over hun klassering. David Kievit zwom 200m wisselslag en 200m rugslag en was onbereikbaar voor de overige deelnemers.

Zie voor de totale uitslag in Gorinchem: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/24586/

Zie voor de totale uitslag in Rozenburg: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/24497/