Eilandelijke zwemmers van start in zwemseizoen 2023-2024

Zaterdag 19 september heeft een gecombineerd eilandelijk zwemteam met zwemmers namens De Gooye, De Stelle en De Schotejil de eerste wedstrijd van het seizoen gezwommen in Oud-Beijerland. In een zwemmeerkamp samen met De Geul uit Papendrecht, De Wiekslag uit Alblasserdam en de plaatselijke ZOB’66 werd na bijna twee maanden de draad weer opgepakt. Tijdens de wedstrijd kwamen behalve sprint nummers ook de wat langere afstanden aan bod.

Zo waren er op 50m vlinderslag ereplaatsen voor Lyke Buscop (32.00), Aisha Nobels en Evy de Bonte bij meisjes/dames. Bij de heren waren er successen voor Xander Vis (26.56) en Jacob Mackloet. Op 50m vrij was zwemteam Goeree-Overflakkee bij meisjes/dames redelijk dominant met Famke Franzen (28.76) en Lyke Buscop (28.73) met de snelste tijden bij resp. jeugd en senioren. Verder waren er ook ereplaatsen voor Evy de Bonte, Stella Offerhaus en Aisha Nobels. Bij de heren waren de ereplaatsen voor Xander Vis (24.51) en Jacob Mackloet (25.94).

Op de langere nummers was er succes op de 200m schoolslag voor Maud Franzen (3.17.86) en Lieke Franzen (3.07.98) bij resp. de jeugd en de senioren. Syb Boerema kwam bij de junioren/jeugd eveneens tot een persoonlijk record. Op 200m rugslag deden Famke Franzen (2.46.41), Evy de Bonte en Nienke van Weenen goede zaken met de plaatsen 1, 2 en 3 bij de jeugd. Bij de senioren won Aisha Nobels knap in 2.37.07. Bij de heren was David Kievit in 2.18.22 de snelste, gevolgd door Daniel ’t Mannetje op de tweede plaats. Bij de jeugd zwom DJ Nobel een knap pr. De 200m wisselslag pakte opnieuw goed uit voor de eilandelijke zwemmers. Met Lieke Franzen als snelste in 2.46.67. De overige succesvolle races werden gezwommen door Trijntje de Geus, Abya Buscop en Maud Franzen. Christian Kalle en Rien Mackloet bij de heren zwommen eveneens naar ereplaatsen.

In de jongste categorie (minioren) waren Nola v/d Wel, Fenne Bogerman, en Stefan Koster succesvol op 50m vrij. Op de 100m schoolslag was Nola v/d Wel goed voor de snelste tijd in 1.52.94. Verder zwommen Stefan Koster en Jules Boerema eveneens naar ereplaatsen.

Aan het eind was er nog 100m schoolslag, opnieuw met winnende tijden voor Famke Franzen (1.22.06) bij de jeugd, en Lyke Buskop (1.18.98) bij de senioren. Bij de heren werden plaatsen 1 t/m 3 verdiend door Xander Vis (1.07.25), David Kievit en Jacob Mackloet.

Zie voor de volledige uitslag: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/24299/