Schotejil zwemmers doen het goed tijdens de Provinciale Kampioenschappen zwemmen

Tijdens de Provinciale lange baan Kampioenschappen zwemmen in Den Haag hebben de Schotejil zwemmers prima resultaten behaald. Over twee drukke weekenden met acht wedstrijdsessies werden door de zwemmers diverse medailles behaald.

‘Grootverdiener’ in ere metaal namens de Schotejil was ongetwijfeld Meyke van Nimwegen. Zij won in het eerste weekend al de 200m vlinderslag in een tijd van 2.34.96 en later ook nog de 400m wisselslag in een tijd van 5.18.28. Beide gezwommen tijden betekenden behalve een gouden medaille ook een clubrecord, waarbij ze op de 200m vlinderslag zowel het lange baan als het korte baan clubrecord datering uit 2008 verbeterde, die tot dan toe op naam stonden van resp. Esmee Koedoot (jaargang 1992) en Melanie van Gemert (jaargang 1993). Meyke van Nimwegen zwom verder nog driemaal naar het zilver op resp. 200m wisselslag (2.30.35), 100m vlinderslag (1.09.38) en 200m schoolslag (clubrecord in 2.52.48). Ook in het tweede weekend was zij succesvol met een zilveren medaille op 400m vrij in opnieuw een ‘dubbel’ clubrecord (lb en kb) van 4.48.55, die sinds 2009 op naam stonden van opnieuw Melanie van Gemert. Ook op de 800m vrij won Meyke van Nimwegen een zilveren medaille in een clubrecord van 9.53.36. Op 200m rugslag werd zij 3e in een tijd van 2.31.18.

Behalve deze successen waren er op 1500m vrij slag ook medailles voor resp. Laurens Kalle (3e in 17.54.91) bij de jeugd en Jacob Mackloet (1e in 18.08.19) bij de heren. David Kievit eindigde als 3e op 200m rugslag in 2.29.30. Xander Vis zwom eveneens naar een 3e plaats, maar dan op 100m schoolslag (1.09.07). De heren estafette 4x200m vrij met Jacob Mackloet, Aron Paasse, Xander Vis en Laurens Kalle, zwom naar het brons in een clubrecord van 8.34.86.

Laurens Kalle zwom op 400m wisselslag verder nog een clubrecord in 5.08.47, goed voor een 5e plaats. Lyke Buscop zwom op 100m rugslag een clubrecord in 1.12.34. Zij werd hiermee 9e.