Schotejil ook volgend seizoen in Regionale A-competitie?

Zaterdag 1 april heeft zwemclub De Schotejil uit Middelharnis de vierde en tevens laatste wedstrijd in de A-poule van de Regiocompetitie gezwommen. Ook deze laatste wedstrijd vond plaats in het 50m-bad van Dordrecht. De Schotejil stond bij de aanvang van deze wedstrijd op de 4e plaats in de eindklassering in een veld met in totaal acht zwemverenigingen. De ranking in de afzonderlijke zwemprogramma’s bepaalt het uiteindelijke puntenaantal in het finale eindklassement vanwaar uit de nummers 7 en 8 degraderen.

De behaalde ereplaatsen door De Schotejil waren ook dit keer weer van groot belang voor het eindresultaat. Meteen al in het eerste zwemnummer, de 4x50m wisselslag voor senioren, met Lyke Buscop, Lotte Middelbos, Xander Vis en Aron Paasse was het al raak met de winnende tijd en een clubrecord (2.00.59). Op de persoonlijke nummers won Laurens Kalle twee maal een gouden medaille op resp. 50m vlinderslag (28.00) en 200m vrij (2.04.94).Ook Meyke van Nimwegen zorgde voor de benodigde punten met een 1e plaats op 200m vrij (2.16.82) en een 2e plaats op 100m vrij (1.03.38). Verdere hoge scores werden behaald door Famke Franzen op 100m vlinderslag (1.23.68), Lyke Buscop op 100m schoolslag (1.20.62) en Xander Vis eveneens op 100m schoolslag (1.08.73). Ook de senioren estafette 10x50m vrij met Meyke van Nimwegen, David Kievit, Aisha Nobels, Aron Paasse, Lyke Buscop, Xander Vis, Dominique Overduin, Jacob Mackloet, Lotte Middelbos en Laurens Kalle werd overtuigend door De Schotejil gewonnen in eveneens een clubrecord (4.35.89).

Naast verder nog een aantal top-10 klasseringen met bijbehorende puntenresultaten, zijn ook enkele verbeteringen van persoonlijke tijden vermeldenswaardig. Zo zwom Nienke van Weenen onder meer een ruim p.r. op 100m vrij (1.15.80) geldend voor zowel de korte als lange baan. Hetzelfde deden ook o.a. Joas Krijgsman op 50m rugslag en 100m schoolslag, Dominique Overduin, Rien Mackloet en Dennis v.d. Bok op 50m rugslag, en Sem Jongejan op 50m vlinderslag en 100m schoolslag.

Zie voor de volledige uitslag: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/23562/

De eindstand in de ranking staat in de loop van vandaag / morgen op de site van Regio West:

https://www.knzbwest.nl/wedstrijdzwemmen/rwcompetitie/standen