Schotejil onveranderd in landelijke top van KNZB-zwemcompetitie

Zaterdag 28 januari heeft z.c. De Schotejil zich opnieuw weten te handhaven in de top van de Nationale Zwemcompetitie. Na een ranking als beste ploeg van de A-klasse in Regio-west, verraste de zwemvereniging uit Middelharnis opnieuw met een hoge ranking in het landelijke overall klassement. Sinds de start van de competitie staan de zwemmers van De Schotejil onveranderd op de 4e / 5e vierde plaats in een veld van ruim 70 zwemverenigingen uit den lande.

In de zwemontmoeting met De Wiekslag uit Alblasserdam, Poseidon’56 uit Ridderkerk en De Geul uit Papendrecht, werd in het thuisbad van de Geul de 3e competitie wedstrijd gezwommen. Behalve een 25-tal ereplaatsen werden ook nog ruim 30 persoonlijke records verbeterd, waaronder het clubrecord op 4x50m vrij (1.55.68) bij de dames, door resp. Aisha Nobels (28.83), Lotte Middelbos, Meyke van Nimwegen en Lyke Buscop. De op 200m schoolslag debuterende Abya Buscop en Evy van Nimwegen (beiden 11 jaar) zwommen resp. naar de plaatsen 1 en 2 in een knappe 3.23.85 en 3.29.99.

Vermeldenswaardig zijn verder nog de persoonlijke records van enkele zwemmers. Zo zwommen zowel Christian Kalle als Daniel ’t Mannetje op de 200m schoolslag naar een forse verbetering van hun tijd in resp. 2.57.18 en 2.57.84. Bij de jongste junioren zwom Nienke van Weenen bij de meisjes eveneens een dik pr op 100m rugslag (1.24.46).

Voor de volledige uitslag zie: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/23623/

Zie voor de stand in A-klassen regio West: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/wedstrijdzwemmen/competitiewedstrijden/nationale_zwemcompetitie/eindstanden/competitieoverzicht/1000005398/a_klasse_regio_west/

Zie voor de landelijke stand over alle regio’s A-klasse: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/wedstrijdzwemmen/competitiewedstrijden/nationale_zwemcompetitie/eindstanden/competitieoverzicht/1000005667/a_klasse__landelijk_/