Schotejil Clubkampioenschappen 2022

De resultaten van de Clubkampioenschappen 2022 van de Schotejil, die zijn gehouden op zaterdag 29 oktober, zijn bekend gemaakt. De Clubkampioenen zijn gehuldigd tijdens de jaarlijkse clubavond op vrijdag 11 november. Tot en met de leeftijd van 12 jaar werden 50m nummers gezwommen en vanaf 13 jaar moesten de deelnemers 100m’s zwemmen van resp. vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag. Overall Clubkampioenen op de 50m nummers werden Famke Franzen en Syb Boerema resp. bij de meisjes en jongens. Bij de senioren mochten Meyke van Nimwegen en Aron Paasse zich overall Clubkampioen 2022 noemen.Junioren-zwemster Meyke van Nimwegen was op de 100m nummers uiteindelijk met een marge van ruim 10 seconden haar oudere mededingsters Lyke Buscop (2e) en Lotte Middelbos (3e) te snel af. Bij de heren werd de titel veroverd door Aron Paasse, die Xander Vis (2e) en jeugdzwemmer Laurens Kalle (3e) achter zich hield. De verschillen waren hier iets kleiner toen de marge uiteindelijk  4.5 seconden met de nummer 2 bleek te bedragen. Op de 50m nummers was de 12 jarige Famke Franzen op alle gezwommen slagen de snelste. Zij werd op resp. 12 seconden en 14 seconden gevolgd door Abya Buscop (2e) en Evy de Bonte (3e). Bij de jongens werd Syb Boerema Clubkampioen.

Vanuit een nalatenschap van de gebroeders Boomsma, ooit zeer begaan met het zwemonderwijs en de zwemsport in Middelharnis, zijn ook dit jaar weer traditiegetrouw de zgn. Boomsma-wisselbokalen uitgereikt aan de jongens en meisjes, die per zwemslag de grootste tijdsverbeteringen hebben weten te realiseren sinds de vorige Clubkampioenschappen. Deze speciale bekers worden vaak gewonnen door beginnende zwemmers en zijn bedoeld als een stimulans om vooral door te gaan met zwemmen. Uitzondering op deze regel bleek echter Rien Mackloet (2006), die na jaren van trainingsinspanning de trofee verrassend won op de voor hem altijd al uitdagende schoolslag. De andere gelukkigen waren Syb Boerema op vlinderslag en zijn jongere broertje Jules Boerema op rugslag en vrijeslag. Bij de meisjes was Lot van der Welle (2013) een ware ‘groot verdiener’. Zij mocht alle vier bokalen bij de meisjes voor een jaartje mee naar huis nemen.

Zie de officiële KNZB- uitslag op:  https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/23285/