Eilandelijke zwemploeg viert successen tijdens Limietwedstrijd

Op 12 november heeft een ruime vertegenwoordiging namens de startgemeenschap Goeree-Overflakkee deelgenomen aan de Limiet-meerkamp te Papendrecht. Ruim 40 wedstrijdzwemmers van De Schotejil, De Stelle en De Gooye wisten hoge ogen te gooien op zowel de sprintnummers als de langere afstanden.

Winnende tijden op de sprintnummers werden in diverse leeftijdscategorieën gerealiseerd op 50m schoolslag door resp. Lyke Buscop (35.26), Roan Klink (37.15) en Xander Vis (29.43). Xander Vis zwom met deze tijd tevens naar een nieuw clubrecord namens De Schotejil. Lyke Buscop zwom later op 50m rugslag andermaal naar de snelste tijd, wat eveneens een nieuw clubrecord bleek namens De Schotejil. Aron Paasse won bij de heren de 50m rugslag in 29.18. Meyke van Nimwegen won de 100m wisselslag (1.10.32) bij de junioren meisjes en Aron Paasse eveneens bij de heren (1.02.70).   

Op 200m vlinderslag zwom Christian Kalle in 2.25.99 naar de winnende tijd op dit uitdagende zwemnummer. Op de 200m vrije slag bij de junioren werden alle drie medailles gewonnen door eilandelijke zwemmers, nl. door Evy van Nimwegen, Nienke van Weenen en Mèlanie Sonder.  Dominique Overduin won de 200m vrij bij de senioren in 2.27.30. Aan het einde van de wedstrijd won Aisha Nobels nog overtuigend de 400m vrij (4.44.20) bij de dames en was Laurens Kalle winnaar bij de heren in 4.21.07.

In de jongere leeftijdscategorieën wist Evy van Kempen de 50m vlinderslag te winnen. Fay het Jonk was de snelste op zowel 100m wisselslag als 50m schoolslag.

Zie gehele uitslag: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/23283/