Schotejil goed uit startblokken in Nationale competitie

Zaterdag 1 oktober heeft de Schotejil met succes de eerste wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie van de KNZB gezwommen. In Capelle a/d IJssel werden meteen al aansprekende tijden gerealiseerd, waaronder een clubrecord voor Xander Vis op 100m schoolslag in een tijd van 1.06.62. En verder ook nog de heren estafette 4x100m vrij met Laurens Kalle, Jacob Mackloet Aron Paasse en opnieuw Xander Vis, die het clubrecord daterend uit 2009 wisten te verbeteren tot 3.42.11.

In de Nationale Zwemcompetitie worden de resultaten geregistreerd van de snelste deelnemers per leeftijdscategorie en deze worden in het eindresultaat bij elkaar opgeteld. De resultaten per vereniging worden doorgaans binnen enkele dagen gepubliceerd.

Het is dus van belang dat er in elke leeftijdscategorie voldoende deelname is. Vooral in de categorie tot 12 jaar waren dat de verrassend goede resultaten op 100m vlinderslag met als uitschieters Famke Franzen en Evy de Bonte in resp. 1.30.51 en 1.30.57. In de categorie tot 14 jaar waren er opnieuw afgetekende overwinningen voor Laurens Kalle en Meyke van Nimwegen op 100m rugslag en 100m schoolslag. Ook op 200m schoolslag was er een knap p.r. voor Laurens Kalle (2.38.78). In de oudere categorieën zwom Dominique Overduin bij de Jeugd een p.r. op 100m rugslag (1.16.96). Bij de senioren was er succes voor Lieske Zijlstra en Lotte Middelbos op resp. 100m schoolslag en 100m wisselslag. Xander Vis en Aron Paasse maakten het nog spannend op 100m wisselslag met resp. 1.02.23 en 1,02.24.

Voor de volledige resultaten zie: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/23024/

Zie voor de standen: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/wedstrijdzwemmen/competitiewedstrijden/nationale_zwemcompetitie/eindstanden/competitieoverzicht/1000005398/a_klasse_regio_west/