Jong Schotejil talent dient zich aan

De appel valt niet ver van de boom af. Zo luidt een bekend spreekwoord. En dat is zeker het geval bij de allerjongste generatie wedstrijdzwemmers van De Schotejil. Abya Buscop en Evy van Nimwegen waren in het weekend van 21 mei startgerechtigd voor de landelijke Nationale Jaargangwedstrijden voor minioren. Ze traden hiermee allebei in de voetsporen van hun oudere eveneens zeer talentvolle zussen. Twee zwemsters uit ware zwemfamilies, want ook hun moeders waren ooit geduchte wedstrijdzwemmers.

In het 6-banen bad De Zijl te Leiden werden van iedere jaargang slechts 18 deelnemers toe gelaten. Des te bijzonder was het dan ook dat beide 10-jarige wedstrijdzwemsters in meerdere programma’s aan de start stonden. Allebei zwommen zij 100m vrij en 100m vlinderslag. En ook allebei zwommen ze naar een top-10 notering van het klassement. Abya Buscop op 200m vrij (8e in 2.44.79) en Evy van Nimwegen op 400m vrij (8e in 6.04.16). Abya zwom verder nog 100m rugslag, 100m schoolslag en 100m wisselslag.