Ruime medaille oogst voor zwemmers van Goeree-Overflakkee

Een afvaardiging wedstrijdzwemmers van De Gooye, De Stelle en De Schotejil hebben in Papendrecht de Limietmeerkamp met De Geul, De Wiekslag en ZOB’66 gezwommen. Onder de vlag van Startgemeenschap Goeree-Overflakkee domineerden ca. 50 eilandelijke minioren, junioren en senioren het merendeel van de te zwemmen programma’s. Er werden ruim 50 ereplaatsen bereikt, goed voor 50% van alle te winnen medailles. Het te zwemmen programma betrof de 50m nummers van alle wedstrijdslagen en de wisselslagnummers op 100m-200m-400m. Voor de minioren stond als alternatief voor 400m wisselslag een 200m vrij op het programma.

Op de 50m sprintnummers en 100m wisselslag lag het aantal deelnemers tussen 20-30 zwemmers per programma. Een vrij fors deelnemersveld, waarin snelle tijden werden gezwommen. Zo werden er Schotejil-clubrecords gezwommen door Lotte Middelbos op 50m schoolslag (34.06) en eveneens door Lieske Zijlstra op 100m wisselslag (1.08.89). De ereplaatsen waren onderverdeeld in minioren, junioren en senioren categorieën. Winnende tijden waren er op 50m schoolslag behalve voor Lotte Middelbos ook voor Dominique Overduin bij de meisjes en voor Laurens Kalle en Xander Vis bij resp. junioren en senioren heren. Eerder genoemd overwicht kwam nadrukkelijk naar voren op 100m wisselslag bij de junioren meisjes en dames, waar de plaatsen 1-2-3 resp. door Meyke van Nimwegen, Dominique Overduin en Lieke Franzen bij de junioren (ca. 20 deelneemsters), en door Lieske Zijlstra, Aisha Nobels en Eva v.d. Slik bij de dames werden opgeëist. Ook op 200m vrij bij de minioren waren de snelste tijden voor eilandelijke zwemmers, te weten Evy van Nimwegen en Rufus Zorge. De laatste wist ook nog de 50m rugslag en 50m vlinderslag bij de jongens minioren te winnen. Evy van Nimwegen won verder ook de 200m wisselslag.

Lieke Franzen en Laurens Kalle wonnen bij de junioren de 50m rugslag, Terwijl Aron Paasse op dit nummer de snelste was bij de heren. De 50m vrij was met ca. 35 deelnemers zowel bij dames als heren opnieuw erg populair. Winnende en bovenal snelle tijden waren er hier voor Meyke van Nimwegen, Lieske Zijlstra en Xander Vis. De 50m vlinderslag gaf een zelfde beeld te zien met ook nu weer winnende tijden voor Meyke van Nimwegen, Lieske Zijlstra en Xander Vis. Bij de junioren meisjes werden de plaatsten 1-2-3 op de 50m vlinderslag opgeëist door Meyke van Nimwegen, Trijntje de Geus en Daphne v.d. Slik.

Het slotakkoord betrof 400m wisselslag. Bij de dames won Lotte Middelbos dit nummer, terwijl bij de junioren en senioren resp. Laurens Kalle, Rien Mackloet, Aron Paasse, David Kievit en Christian Kalle van de zes te verdienen medailles er vijf wisten te winnen.

Zie voor de volledige uitslag:

https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/22424/