Schotejillers actief om meerdere fronten

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben de zwemmers en zwemsters van de Schotejil aan meerdere wedstrijden deelgenomen. In de Staver werden de jaarlijkse Clubkampioenschappen gehouden en in Den Haag waren enkele zwemmers startgerechtigd voor de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan (ONK kb). Tijdens beide evenementen werden opnieuw klinkende prestaties neergezet.

Na het afgelasten van de Clubkampioenschappen in 2020 was het eindelijk weer mogelijk om in de Staver deze clubwedstrijd te zwemmen. Voor de categorieën vanaf 13 jaar en ouder stonden er 100m nummers op het programma verdeeld over vier zwemnummers, te weten vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag. Voor de leeftijden vanaf 9 jaar t/m 12 jaar werden op deze nummers de 50m afstanden gezwommen. De allerjongsten t/m 8 jaar zwommen 25m. Overall Clubkampioenen en winnaars van de bijbehorende wisselbekers op de 100m nummers werden resp. Lieske Zijlstra bij de meisjes/dames en Aron Paasse bij de jongens/heren. Op de 50m nummers waren de wisselbekkers voor Abya Buscop bij de meisjes en Sem Jongejan bij de jongens. Lieske Zijlstra zwom bovendien nog een clubrecord bij de dames op 100m vlinderslag (1.08.21).

In het klassement over alle vier de zwemnummers realiseerde Lieske Zijlstra dus de winnende totaaltijd van 4.43.48. In de jeugdcategorie (15-16 jaar) kwam Lyke Buscop tot een klassement van 4.52.88 en in de juniorencategorie (13-14 jaar) werd het even nog spannend met een eindklassement van 4.47.59 voor Meyke van Nimwegen. Bij de heren eindigde zoals gezegd Aron Paasse als beste met een klassement van 4.11.21. Hier was Laurens Kalle in de jeugdcategorie succesvol met een score van 4.24.45. Ook in het 50m klassement was het nog erg spannend. Uiteindelijk was het klassement van Abya Buscop bij de meisjes met een totaaltijd van 2.47.14 doorslaggevend voor de wisseltrofee. Famke Franzen volgde op minder dan 2 seconden in 2.48.85. Evy van Nimwegen volgde op enige afstand in 2.51.37. Bij de jongens was de wisselbeker voor Sem Jongejan met een totaaltijd van 2.52.84 als snelste.  

Ook de deelnemers aan het ONK in Den haag zwommen naar snelle tijden. Xander Vis realiseerde een nieuw clubrecord op zowel 100m schoolslag (1.07.43) als 200m schoolslag (2.27.72). Bij de meisjes verbeterde Lyke Buscop haar persoonlijke tijd op 50m rugslag (31.83) en 100m rugslag (1.08.72). Aisha Nobels trad aan op 400m vrij en zwom een mooie tijd van 4.48.27. Jacob Mackloet kwam uit op 1500m vrije slag, onderdeel in o.a. ook het Lange Afstand Circuit, en zwom op dit nummer een knappe eindtijd van 15.28.35.

Zie hieronder verder ook nog de uitslagen en de foto’s van de Clubkampioenschappen en de ONK gangers