Schotejil lijkt op koers in landelijke zwemcompetitie

Zaterdag 20 november heeft z.c. De Schotejil uit Middelharnis in de tweede wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie opnieuw hoopgevende prestaties weten te realiseren. Na de eerste wedstrijd van begin oktober verraste De Schotejil al met een top-10 notering in de A-klasse, een landelijke poule met ca. 70 zwemverenigingen. Gezien de gerealiseerde tijden in deze tweede wedstrijd wordt met voorzichtig optimisme uitgezien naar de nieuwe klassering, die in de loop van de week door de KNZB wordt gepubliceerd.

In Alblasserdam werd dit keer gezwommen met ZOB’66 uit Oud-Beijerland en De Wiekslag uit Alblasserdam. Behalve dat er ca. 40 persoonlijke records werden verbeterd, waren er ook twee clubrecords te vieren. Lotte Middelbos zwom een nieuw clubrecord bij de dames op 100m schoolslag in 1.16.08. Xander Vis deed hetzelfde op de 100m schoolslag bij de heren met een tijd van 1.07.72. Er werden tijdens deze wedstrijd 33 ereplaatsen verdiend, waarvan er 14 goed voor waren voor de gouden medaille. Bij de senioren waren dat dus de eerder genoemde clubrecords. Daarnaast zwommen de senioren ook nog 200m wisselslag. Bij de dames werd dit nummer overtuigend gewonnen door Lieske Zijlstra in een dik p.r. van 2.32.98. Bij de heren was opnieuw Xander Vis de rapste in een tijd van 2.19.06.

In de categorie jeugd waren de winnende tijden voor op 50m vlinderslag voor Lyke Buscop en Eva v.d. Slik, die beiden dezelfde 32.29 klokten. Lyke Buscop werd na jurybeslissing als 1e en Eva v.d. Slik als 2e geklasseerd. Op 100m vrij zwom Aisha Nobels in een overtuigende 1.02.49 naar de snelste tijd. In de junioren categorie werden snelle tijden gezwommen door Meyke van Nimwegen, die zowel 200m schoolslag (2.50.74) en 100m rugslag (1.13.17) winnend afsloot. Haar laatste afstand waarschijnlijk zelfs nog iets ‘ingehouden’, want ca. 5 minuten later klokte zij als startzwemster in de 4x100m wisselslag estafette 1.11.05 op de 100m rugslag. Bij de jongens junioren was Laurens Kalle in heel erg goede doen. Hij zwom op 200m schoolslag de winnende tijd van 2.41.63 en deed het zelfde op 100m rugslag in 1.05.80. Beide tijden waren dikke p.r. ’s.

De Schotejil won aan het eind van de wedstrijd beide estafettes. De 4x100m wisselslag (4.40.96) werd gewonnen door Lyke Buscop, Lotte Middelbos, Lieske Zijlstra en Aisha Nobels. De 4x50m vrij bij de heren (1.42.34) werd gewonnen door Aron Paasse, Sybren Groenewegen, Xander Vis en Jacob Mackloet. In de jongste (minioren) leeftijdsgroepen waren er winnende tijden voor Abya Buscop op 50m schoolslag (46.51) en 100m wisselslag (1.31.80). Opvallend ruime tijdsverbeteringen waren verder ook te zien in de jongste junioren categorieën bij de meisjes Evy de Bonte, Nienke van Weenen, Tylin Middelbos, Mèlanie Sonder en Famke Franzen. Rien Mackloet zwom een onverwacht p.r. van bijna 25 seconden op 200m schoolslag (3.12.49).