Historie van de Schotejil

Op 1 maart 1972 werd zwemvereniging de Schotejil uit Middelharnis opgericht. Een eenvoudige rekensom leert dat de vereniging in 2022 haar 50-jarig jubileum hoopt te vieren. Intussen zijn voorbereidingen aan de gang en is het de bedoeling om in maart / april 2022 hieraan de nodige aandacht te besteden.

In aanloop naar dit moment heeft de jubileumcommissie het plan opgevat om een samenvatting over 50 jaar Schotejil te maken. Het ligt in de bedoeling om de komende maanden steeds een periode uit de bestaansgeschiedenis van de vereniging via een foto collage te belichten en die dan via social media en mogelijk ook via de pers te ‘publiceren’. Over de laatste 20 jaar is al flink wat (digitaal) materiaal beschikbaar.

Echter uit de beginperiode in de 70-er, 80-er en 90-er jaren zijn er wellicht hier-en-daar ook nog foto’s beschikbaar. Deze vaak analoge foto’s zijn met behulp van modernere middelen mogelijk te digitaliseren. Bijvoorbeeld door met een digitale camera een foto te maken van de oorspronkelijke analoge foto. We doen daarom een oproep onder oud Schotejillers om eens in oude foto albums te gaan grasduinen en eventueel geschikte foto’s te digitaliseren en beschikbaar te stellen.

We zijn vanuit het oogpunt van ‘efficiëntie’ vooral op zoek naar groepsfoto’s van Schotejil-ploegen. De foto’s (in JPEG formaat) kunnen worden opgestuurd naar jubileum-fotos@schotejil.nl. We gaan ervan uit dat met het beschikbaar stellen van de foto’s tevens toestemming is verleend voor vertoning in de genoemde publicaties aangaande de bestaansgeschiedenis van de Schotejil.

Alvast bedankt voor de medewerking.

Mvg

Jubileumcommissie 50-jaar Schotejil