2019-12-07 Clubkampioenschappen – Resultaten

Uitreiking clubbekers Schotejil

Vrijdag 13 december heeft de Schotejil de prijswinnaars bekend gemaakt van de Clubkampioenschappen op 7 december in de Staver. Tijdens deze jaarlijkse clubwedstrijd werden alle wedstrijdslagen gezwommen. In de leeftijden tot 8 jaar was dit over 25m. In de leeftijd van 9 t/m 12 jaar werd 50m gezwommen en vanaf 13 jaar moest dus resp. 100m vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag worden gezwommen. Er werden door de Schotejillers prima prestaties geleverd, getuige de vele persoonlijke records en een clubrecord op 100m vlinderslag (1.09.04) bij de dames door Lieske Zijlstra.

Volgens goed gebruik werd begonnen met de Boomsma wissel-bokalen voor de grootste tijdsverbeteringen sinds de vorige Clubkampioenschappen. Bij de meisjes werden de bokalen voor de schoolslag, vrije slag en rugslag gewonnen door Berdien Korpershoek. Op de vlinderslag ging de wisselbeker naar Fleur Jelier. Bij de jongens won Wouter Korpershoek de beker op de vrije slag en de rugslag. De schoolslag bokaal was voor Noud v.d. Voordt en op de vlinderslag naar Joas Krijgsman.

De clubkampioenen bij de meisjes zijn geworden: Abya Buscop (t/mt 8 jaar), Famke Franzen (9/10 jaar), Dominique Overduin (11/12 jaar), Lyke Buscop (13/14 jaar), Arinde Korpershoek (15/16 jaar) en Lieske Zijlstra (vanaf 17 jaar). Bij de jongens werden clubkampioenschap: Joas Krijgsman (t/m 8 jaar), Sem Jongejan (9/10 jaar), Erik Korpershoek (11/12 jaar), Laurens Kalle (13/14 jaar), Xander Vis (15/16 jaar) en Aron Paasse (vanaf 17 jaar).

Tijdens de bekenmaking van de prijzen werden tevens de KNZB prestatie-medailles (in brons) bekend gemaakt en uitgereikt aan resp. Xander Vis (7e in de Nationale ranking op 50m schoolslag), Lyke Buscop (9e in deze ranking op 200m schoolslag) en Larens Kalle (7e in deze ranking op 800m vrij). Tenslotte werd opnieuw aandacht besteed aan de 6e plaats over 6 zwemnummers voor Meyke van Nimwegen tijdens de recente Nationale Junioren / Jeugd Kampioenschappen te Eindhoven.