2019-02-24..27 Open Nederlandse Masters Kampioenschappen – Resultaten

Zwemclub De Schotejil succesvol op Open Nederlandse Masters Kampioenschappen

Afgelopen weekend hebben de zwemmers van Zwemclub De Schotejil deelgenomen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in Zwolle. In totaal werd in verschillende leeftijdscategorieën 26 keer persoonlijk gestart en is er deelgenomen op 4 estafettes. In totaal werden 5 ereplaatsen behaald.

De 1500m vrij bij de heren leverde in verschillende leeftijdscategorieën de grootste successen op. Frank van der Voordt zwom hierop naar het zilver (18:35,12). Nico Paasse behaalde op deze afstand een bronzen medaille (19:40,54), wat ook nog een verbetering van zijn persoonlijk record betekende. Ook Niels Albrechts behaalde hierop een bronzen medaille (18:32,58). In de jongste leeftijdscategorie wist David Kievit als debutant het zilver te bemachtigen op de 200m schoolslag (2:31,67). Tot slot was er nog brons voor Niels Albrechts op de 400m wisselslag (5:34,43). Op drie van de vier estafettes werd een snellere tijd gezwommen dan de inschrijftijd. De 4x100m wisselslag (5:00,62) met Danica Koedoot, Frank van der Voordt, Whitley Rens en Niels Albrechts leverde de grootste tijdsverbetering op van ruim 9 seconden. Op de slotestafette, de 4x50m vrij (1:55,07) met Whitley Rens, Niels Albrechts, Danica Koedoot en David Kievit werd met een 4e plaats op haar na naast de medailles gegrepen.