2018-12-21 Resultaten Clubkampioenschappen 2018

Bekendmaking Clubkampioenen Schotejill

Vrijdag 21 december zijn de uitslagen en bekerwinnaars bekend gemaakt van de Clubkampioenschappen 2018. Tijdens de prijsuireiking werden behalve de clubkampioenen ook de winnaars van de Boomsma Bokalen gehuldigd. Daarnaast werden ook de resterende KNZB-prestatie medailles bekend gemaakt. Voorafgaand aan de officiële prijsuitreiking werd nog stilgestaan bij de bestscorende deelnemer aan de Sinterklaasactie. Dat was Evy de Bonte die een superbedrag aan Sinterklaas lekkernijen had verkocht ter ondersteuning van de zwemclub.

De Boomsma Bokalen zijn wisselprijzen die worden uitgereikt aan zwemmers met de grootste tijdsverbetering per zwemslag voor jongens en meisjes. Op de schoolslag waren er bij de meisjes twee zwemsters, die op de honderdste van een seconde nauwkeurig dezelfde tijd hadden. Dit waren Laura Paasse en Sophie Franzen. Aangezien Sophie Franzen ook op de vlinderslag succesvol bleek, gingen tot ieders tevredenheid toch beide meisjes met een Boomsma Bokaal naar huis. Bij de jongens was de beker voor Jens Kooijman. Op de vrije slag waren de bokalen voor Evy van Nimwegen en Sem Jongejan, en op de rugslag voor Melanie v.d. Made en opnieuw Sem Jongejan. Op de vlinderslag bij de jongens was de beker voor Tijn v.d. Voordt.

Vervolgens was het de beurt aan de clubkampioenen van 2018. Onder 8 jaar waren hier Famke Franzen en Syb Boerema de winnaars, terwijl onder 10 jaar de bekers naar Meyke van Nimwegen en Erik Korpershoek gingen. In de categorie tot 12 jaar kwamen resp. Eva v.d. Slik en Floris Tanis als besten uit de bus. Onder 14 jaar waren Lyke Buscop en Daniel ’t Mannetje het snelst op de vier wedstrijdslagen. Onder 16 jaar waren dit Lieske Zijlstrea en Jens Kooijman. Bij de senioren ging de eer resp. naar Lotte Middelbos en Aron Paasse. Overall wonnen Meyke van Nimwegen en Floris Tanis de wisselbekers van de 50m nummers. Lieske Zijlstra en Aron Paasse waren de besten op de 100m nummers.

Tijdens deze prijsuitreiking werden ook nog 4 KNZB-prestatie medailles bekend gemaakt. Laurens Kalle en Xander Vis kregen de medaille in brons voor top-10 noteringen in hun jaargang. Hetzelfde gold voor Aisha Nobels en Leyla Oversluizen.