2018-12-08 Minioren-Junioren Circuit (2) Rozenburg – Resultaten

Eilandelijke zwemmers goed op dreef bij Minioren-Junioren Circuit

Zaterdag 8 december hebben ca. 50 jonge wedstrijdzwemmers van De Schotejil, De Gooye en De Stelle deelgenomen aan de tweede wedstrijd van het Minioren-Junioren Circuit te Rozenburg. Uitkomend onder de noemer van Startgemeenschap Goeree-Overflakkee (SGGO) werden door een  13-tal van deze zwemmers varierend in leeftijd van 8 tot 15 jaar maar liefst  27 ereplaatsen behaald.

Het gaat te ver alle ereplaatsen te noemen. Volstaan wordt daarom met een overzicht van de (persoonlijke)  medaillespiegel van deze wedstrijd. Maximale scores waren er voor o.a. Thalia Meijer met 3x goud uit 3 starts, evenals voor Meyke v. Nimwegen en Floris Tanis met 2x goud uit 2 starts. Lyke Buscup was goed voor 2x goud en Leyla Oversluizen won 1x goud en 1x brons. Dominique Overduin won 3x zilver. Daphne v.d. Slik en Luuk Voogd waren goed voor 2x zilver, gevolgd door Arthur Wervers met 1x zilver en 2x brons. Trijntje de Geus kwam daarna met 1x zilver en 1x brons. Famke Franzen, Roan Klink en Eva v.d. Slik wonnen ieder 1x brons. In de slotestafette 4x50m wisselslag wonnen Jarno Klink, Dennis v.d. Bok, Daniel ’t Mannetje en Tjeerd Lugtenburg tenslotte nog zilver.

Vermeldenswaardig zijn nog diverse gezwommen tijden. Trijntje de Geus viel weliswaar met een 4e plaats net buiten de medailles, maar zette wel een dik persoonlijk record neer op haar 100m schoolslag (1.38.83). Ook de tijd van Floris Tanis op de 100m vlinderslag (1.20.02) mag er zijn. De 10-jarige Meyke van Nimwegen zette tenslotte een supertijd neer op 100m vlinderslag (1.23.89).