2018-10-13 Swimkick-Minioren (1) Barendrecht – resultaten

Eilandelijke zwemjeugd succesvol op Swimkick-Minioren wedstrijd

Zaterdag 13 oktober heeft de zwemjeugd van Goeree-Overflakkee deelgenomen aan een zgn. Swimkick-Minioren wedstrijd te Barendrecht. Deze wedstrijd geldt enerzijds als kennismaking (Swimkick categorie) met de wedstrijdsport. Daarnaast kunnen de meer gevorderde zwemmers (Minioren categorie) zich plaatsen voor regionale en landelijke wedstrijden. Er werden door de zwemmers in leeftijd variërend tot 11 jaar ruim 20 ereplaatsen behaald.

In de Swimkick categorie tot 8 jaar waren Syb Boerema, Rufus Zorge en Tijn v.d. Voordt in wisselende ranking goed voor de podiumplaatsen op zowel 50m vrij als 50m rugslag. Bij de meisjes gold hetzelfde voor Evy de Bonte en Abya Buscop eveneens op 50m vrij en 50m rugslag. De slot-estafette tot 8 jaar op 4x25m vrij werd gewonnen door Syb Boerema, Tijn v.d Voordt, Evy de Bonte en Abya Buscop in 1.29.14. In de Swimkick categorie tot 10 jaar won Lana Slabbekoorn zowel 50m vrij als 50m rugslag.

In de Minioren categorie werd Roan Klink 2e op 100m vrij (1.27.66). Bij de meisjes won Meyke van Nimwegen zowel 200m wisselslag (3.04.81) als 100m rugslag (1.31.25). Daphne v.d. Slik zwom de 2e tijd op 200m wisselslag (3.23.09) en werd 3e op 100m rugslag (1.38.91). Floris Tanis won bij de jongens zowel de 100m rugslag (1.21.70) als 200m wisselslag (3.06.26). Luuk Voogd werd 3e op 100m rugslag (1.30.83) en eindigde als 2e op 200m wisselslag (3.18.09).