2018-06-16 Eilandbeker – Resultaten

Schotejil wint Eilandbeker 2018

Zwemclub De Schotejil heeft zaterdag 16 juni voor de 18e keer op rij de Eilandbeker gewonnen. Over de gehele wedstrijd was de zwemclub uit Middelharnis te sterk voor nummer twee De Gooye uit Dirksland, en nummer drie De Stelle uit Stellendam. 

Voor het eerst was er een persoonlijke ranking voor de beste Minioren-, Junioren-, Jeugd- en Senioren zwemmers van Goeree-Overflakkee. Bij de minioren waren dit Thalia Meijer (2007) en Laurens Kalle (2006) van De Schotejil. Bij de junioren zwommen Phaedra Meijer (2004) en Daniel ’t Mannetje (2004) eveneens beiden namens De Schotejil naar de snelste totaaltijd. In de categorie Jeugd mogen Lieske Zijlstra (2002) van De Schotejil en Jarno Klink (2003) namens De Stelle zich eveneens  Eilandelijk zwemkampioen noemen. Bij de senioren tenslotte kwamen Manon Middelbos en Jorian Tanis als winnaars uit de bus.

In de allerjongste categorie Swimkick maakten diverse zwemmertjes voor het eerst kennis met de wedstrijdsport. De KNZB kent hiervoor een aparte (soepelere) jury beoordeling. Hier kwamen Daphne van Dam (2009) namens De Schotejil en Rufus Zorge (2010) namens De Gooye als besten naar voren.