2018-01-27 Swimkick Minioren (deel 2) Barendrecht – Resultaten

Eilandelijke wedstrijdzwemmers goed op dreef

Zaterdag 27 januari hebben ca. 35  jonge wedstrijdzwemmers van de gezamenlijke zwemverengingen van Goeree-Overflakkee de tweede wedstrijd gezwommen van het KNZB-Miniorencircuit in Barendrecht. Er werden ca. 40 ereplaatsen behaald ondanks dat het voor velen hun eerste officiële wedstrijd was. Er werd in twee categoriën gezwommen, te weten volgens het Swimkick reglement en in de reguliere Minorencategorie.

In de ‘Swimkick categorie’ voor beginnende wedstrijdzwemmers staat de kennismaking met wedstrijdsport centraal. Er werden door debuterende Swimkick-zwemmers afstanden van 25m en 50m gezwommen en vele medailles gewonnen. In de categorie ‘Minioren’, werd officieel conform de KNZB reglementen gezwommen. Hier waren de medailles voor Dominique Overduin op 400m vrij (1e in 5.59.77) en Thalia Meijer (2e in 6.14.02). Op 100m schoolslag waren de rollen precies omgekeerd en won Thalia Meijer (1.36.28) gevolgd door Dominique Overduin (1.38.74) als 2e. In andere leeftijdsgroepen waren er op 100m schoolslag gouden medailles voor Laurens Kalle (1.27.91) en Meyke van Nimwegen (1.41.09), evenals op de 100m vrij voor Laurens Kalle (1.08.05) en de 50m vlinderslag voor Meyke van Nimwegen (39.84). Op de 50m vlinderslag waren Daphne v.d. Slik en Rosa Gerrits resp. 2e (41.71) en 3e (55.09). Daphne v.d. Slik werd ook nog 3e op 100m schoolslag (1.56.41). Bij de jongens waren er 1e en 2e plaatsen op 50m vlinderslag voor resp. Floris Tanis (36.08) en Luuk Voogd (42.55). Op 100m schoolslag won Floris Tanis goud (1.32.80) en was het brons voor Luuk Voogd (1.46.47). Roan Klink zwom op 50m vrij naar de 2e plaats (39.82) en won overtuigend de 100m rugslag (1.43.81). Daphne van Dam werd 2e op 50m vrij (45.16).

In de slotestafette 4x50m vrij zwommen Meyke van Nimwegen, Floris Tanis, Thalia Meijer en Laurens Kalle naar de 1e plaats (2.11.15) en was er een verrassende 3e plaats voor Daphne v.d. Slik, Rien Mackloet, Dominique Overduin en Luuk Voogd (2.32.19).