Ere-plaatsen Schotejil over 2017

Bekendmaking ere-plaatsen zwemclub De Schotejil over 2017

Op zaterdag 23 december zijn de clubkampioenen bekend gemaakt van z.c. De Schotejil. De Schotejillers zwommen vorige week tijdens de wedstrijd afhankelijk van leeftijd resp. 25m, 50m en 100m nummers over de wedstrijdslagen vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag. Uiteindelijk kwamen in het zwembad van ‘de Staver’ ongeveer 90 zwemmers aan de start.

In de jongste categorie waren de gelukkigen Daphne van Dam en Ruben Moelker, die resp. bij de meisjes en jongens met elk 4 afstandsoverwinningen hun succes veilig stelden. In de categorie tot 10 jaar was het een nek-aan-nek race tussen Thalia Meijer en Meyke van Nimwegen bij de meisjes. Thalia Meijer won uiteindelijk met een verschil van 15 hondersten van een seconde de titel. Bij de jongens won Floris Tanis overtuigend met maar liefst vier clubrecords. Onder 12 jaar was de titel bij de meisjes voor Lyke Buscop met vier afstandsoverwinningen en bij de jongens deed Laurens Kalle hetzelfde.

In de categorie tot 14 jaar werden 100m meters gezommen en waren de clubkampioenen resp. Phaedra Meijer en Xander Vis, beiden met vier afstandsoverwinningen. In de leeftijden tot 16 jaar was het opnieuw een erg spannende strijd, dit keer tussen Manon Middelbos en Lieske Zijlstra. Manon Middelbos won uiteindelijk met een ‘nageldikte’ van 4 hondersten van een seconde. Bij de jongens won Joep v.d. Hooven met vier afstandsoverwinningen. In de categorie senioren waren Lotte Middelbos en Jorian Tanis de clubkampioenen.

Overall waren de wisselbekers per gezwommen afstand van de 50m en 100m nummers voor Lyke Buscop, Laurens Kalle, Lotte Middelbos en Jorian Tanis. Naast  clubkampioenen werden ook de winnaars van de Boomsma bokalen voor de meeste progressie per wedstrijdslag sinds vorige clubkampioenschappen uitgereikt. Op de schoolslag waren de gelukkigen Janne de Jonge en Tijn v.d. Voordt, op de vrije slag Melanie v.d. Made en andermaal Tijn v.d. Voordt, op rugslag opnieuw Melanie v.d. Made en Erik Korpershoek en op de vlinderslag Liske Slinger en Rien Mackloet.

Het succesvolle jaar 2017 voor de Schotejil werd afgesloten met de uitreiking van de KNZB prestatiemedailles voor een persoonlijke nationale top-10 ranking op één of meer slagen. Deze eer viel te beurt aan Elise Tanis, Jorian Tanis, Aisha Nobels en Jacob Mackloet. Ook Julien Tanis heeft zich inmiddels binnen een top-10 klassement genesteld. Deze laatste prestatie medaille liet nog even op zich wachten.