Elise wint zilveren medaille op EYOF in Györ (Hongarije)

Elise Tanis wint zilveren medaille op Europees Jeugd Olympsich Festival

Elise Tanis heeft afgelopen week deelgenomen aan het EYOF in Györ Hongarije. Als lid van het Nederlands team zwom ze mee op de estafette 4 x 100 meter vrije slag. Op maandagochtend hadden de Nederlandse dames zich als 2e weten te plaatsen voor de finale. De tijd van Elise was daarbij 0.59.00. De finale werd gezwommen in de middag sessie. Dit leverde een spannende strijd op met de Russische, Hongaarse en Turkse teams. Elise was de derde zwemsters en ze zwom een geweldig mooie race. Haar tijd was veel sneller dan in de ochtend, namelijk 0.57.40.  De strijd om de medailles was bloedstollend spannend, maar de Nederlandse slotzwemster wist uiteindelijk een zilveren medaille uit het vuur te slepen. Dit leidde tot groot enthousiasme bij de massaal meegereisde Nederlandse supporters. Het Russische team mocht zich het snelste van Europa noemen en thuisland Hongarije werd derde achter het Nederlandse kwartet. Met deze geweldige prestatie mag Elise Tanis zich de eerste zwemster van Goeree-Overflakkee ooit noemen die een medaille heeft behaald op een Olympisch (jeugd) toernooi.

Tijdens de zelfde ochtendsessie zwom Elise ook de series op de 100 meter rugslag. Met een tijd van 1.05.58 plaatste ze zich als 16e voor de halve finale. In deze halve finale ging ze bijna een seconde snelle en met een tijd van 1.04.61 mocht ze zich 9e van Europa noemen. Elise zwom met nog een aantal estafettes mee. Op de 4×100 wissel mixed mocht ze uitkomen op de borstcrawl. Het Nederlandse team behaalde hierop de 13e plaats. Op de 4×100 vrij mixed zwom Elise weer een mooie tijd (57.69), hier werd het Nederlandse team net achter Duitsland zevende. Haar laatste afstand was de estafette 4×100 meter wissel meisjes. Elise mocht hier uitkomen op de rugslag. Het Nederlandse team zwom naar de 9e plaats. Net achter het Turkse team. Elise noteerde op deze 100 meter rugslag een tijd van 1.05.67. 

Met deze Europees Jeugd Olympische spelen is het zwemseizoen voor deze Schotejil zwemster afgelopen en kan ze gaan genieten van een wel verdiende vakantie.