2017-06-24 Doetse Kom – Resultaten

Schotejil wint opnieuw Doetse Kom Bokaal 

Zaterdag 24 juni heeft zwemclub De Schotejil uit Middelharnis voor de derde achtereenvolgende maal de Doetse Kom Bokaal gewonnen. Jaarlijks wordt door PCG uit Gorinchem een zwemwedstrijd georganiseerd in het 50m openluchtzwembad ‘De Doetse Kom’ te Giessenburg met als hoofdprijs een wisselbeker.

De Schotejillers wisten 21 ereplaatsen te behalen op de resp. 26 zwemprogramma’s. Hierbij waren clubrecords voor Floris Tanis op resp. 100m vrij (1.15.42) en 100m schoolslag (1.39.81). Ook de estafette met Dominique Overduin, Eva v.d. Slik, Aisha Nobels, Yente van wensen, Rien Mackloet, Christian Kalle, Floris Tanis en Laurens Kalle kwam op 8x50m vrij (5.01.14) uit op een clubrecord. 

De wedstrijd werd voor het grootste deel in regenachtige omstandigheden gezwommen. Dit was voor De Schotejil echter geen reden iets aan motivatie in te leveren. Integendeel behalve de genoemde ereplaatsen werden ook nog eens ‘dubbele’ persoonlijke records gerealiseerd, geldend voor zowel de korte als lange baan. Dit was ondermeer het geval bij Dominique Overduin, die 50m schoolslag (48.45) won. Ook Erik Korpershoek kwam op 50m schoolslag (58.57) tot een ‘dubbel’ persoonlijk record.