2015-09-27 NK Estafette – Zilver voor Schotejil meisjes

Vijf jonge zwemsters van z.c. De Schotejil uit Middelharnis hebben deelgenomen aan het Nationaal Kampioenschap Estafette te Eindhoven. Tamara de Ruiter, Bibi Middelbos, Lotte Tillema, Lieske Zijlstra en Elize Tanis, allemaal van jaargang 2002, verschenen in variërende samenstelling vier keer aan de start en wisten zich in een sterk deelnemers veld bestaande uit ca. 20 zwemteam uit geheel Nederland prima staande te houden. Ze wonnen uiteindelijk zelfs de zilveren medaille op dit Nationaal Kampioenschap. (Voor foto’s: http://myalbum.com/album/vkVzXfzVK3zH)

De te zwemmen nummers waren de 4x100m schoolslag, 4x100m rugslag, 4x 100m vrije slag en tenslotte de 4x 100m wisselslag. Op de schoolslag tikten de Schotejil-meiden als 3e aan in een tijd van 5.40.47 seconden. Lieske Zijlstra zette op de schoolslag als startzwemster een mooie 1.21.57 neer. Op de 4x100m rugslag eindigden zij als 4e in een tijd van 5.02.39 opnieuw met Lieske Zijlstra als startzwemster (1.16.34). Vervolgens kwam op de 4x100m vrij een tijd van 4.22.72 op de klok te staan en werd met Elise Tanis als startzwemster (1.00.23) uiteindelijk als 4e gefinished. Tenslotte zwommen de meisjes de wisselslag in een tijd van 4.54.28 met Elise Tanis opnieuw als startzwemster op de rugslag (1.08.45) en eindigden hiermee als 1e. In de totaaltelling over alle gezwommen nummers hebben deze vijf jonge Schotejil meisjes een prachtige prestatie geleverd op het Nationale wedstrijdtoneel en mochten de zilveren medaille over-all in ontvangst nemen. Het seizoen is na dit weekend voor de Schotejil definitief begonnen met klinkende prestaties.