Informatie Startgemeenschap Masters Goeree-Overflakkee

Via deze weg willen wij iedereen op de hoogte brengen van het bestaan en de inmiddels behaalde successen van de startgemeenschap: Masters Goeree-Overflakkee (MGO). Een startgemeenschap kan gezien worden als hulpmiddel voor kleine zwemclubs, of in dit geval bepaalde groepen binnen verenigingen. Men mag dan met meerdere verenigingen als 1 vereniging op wedstrijden, toernooien en in competities uitkomen met als doel: “samen staan we (nog) sterker”.

Ruim 1 jaar geleden (november 2013) is er een startgemeenschap opgezet voor de masters van ZC de Schotejil uit Middelharnis en ZV de Gooye uit Dirksland. Het masterzwemmen is erop gericht dat zwemmers en zwemsters na hun 20e nog steeds toekomst hebben, en op gezellige wijze met elkaar kunnen strijden in diverse leeftijdsroepen en klassementen. De afgelopen jaren is in Nederland het masterzwemmen aanzienlijk gestegen in populariteit in niveau. Deze lijn is ook zichtbaar geworden bij de Schotejil en de Gooye. Zo namen beide verenigingen deel aan lokale masterwedstrijden, nationale en zelfs internationale kampioenschappen. Door als startgemeenschap deel te nemen aan wedstrijden en toernooien, zal de kans op successen vergroot worden. Er zijn dan meer mogelijkheden voor het vormen van estafettes en zal er hoger gescoord worden in ploegenklassementen. 

We kijken terug op een mooi en succesvol eerste jaar. Zo werd in januari door 7 heren en 2 dames verdeeld over beide verenigingen de spits afgebeten op de NK masters korte baan in Zwolle. Bij dit driedaagse toernooi werden 25 individuele afstanden en 6 estafettes gezwommen. Dit leverde 2 zilveren en 1 bronzen medaille op. In mei vond de NK masters lange baan plaats in Den Haag. Aan dit toernooi deden 9 heren en 2 dames mee en werden 24 individuele afstanden en 7 estafettes gezwommen. In totaal werden 1 gouden, 4 zilveren en 8 bronzen medailles binnengesleept. Daarnaast is er het afgelopen jaar diverse keren deelgenomen aan lokale masterwedstrijden. Hierop werden regelmatig ereplaatsen behaald en persoonlijke records verbeterd.

Afgelopen week is de inschrijving voor de komende NK masters korte baan de deur uitgegaan. Deze zal eind januari plaats vinden in Heerenveen. Hieraan gaan 8 heren en 2 dames van de Schotejil en de Gooye maar liefst 37 individuele afstanden en 8 estafettes zwemmen. We hopen hierbij weer flink wat medailles mee te mogen nemen naar Flakkee.

Namens het bestuur en alle zwemmers/zwemsters van startgemeenschap MGO wens ik iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond en sportief 2015. 

Niels Albrechts, contactpersoon MGO names de Schotejil