Circuitwedstrijd Junioren, Jeugd en Senioren

Zaterdag 12 oktober werd deel 1 van het Junioren-Jeugd-Senioren ‘Circuit’ gezwommen. In Rotterdam kwamen we in deze zwemontmoeting aan de start samen met zwemmers van ACZ, De Devel, De Wiekslag, ZOB’66, Z&PC Rotterdam, De Geul en Poseidon’56.

De Schotejil had een groot aandeel in de uiteindelijke ereplaatsen, namelijk ca. 40 en dus te veel om allemaal op te noemen. Voor een deel was deze ‘buit’ weliswaar ook wel toe te schrijven aan de soms onderbezette leeftijdscategorieën van Junioren 1-2, Junioren 3-4, Jeugd en Senioren, welke per zwemnummer afzonderlijk werden geklasseerd. Maar los daarvan werden er toch opnieuw prima tijden gerealiseerd (ca. 30 pr’s). De grootste vooruitgang werd gerealiseerd door o.a. Abya Buscop en Evy van Nimwegen op de 100m schoolslag bij de junioren. Bij de jeugd zwom Nienke van Weenen op de 50m schoolslag een dik pr. Ook Jens Kooijman wist zijn tijd op 100m vlinderslag bij de heren ruim scherper te stellen.

Zie voor de complete uitslag: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/26818/

Nationale zwemcompetitie voor Schotejil begonnen

Zaterdag 5 oktober heeft zwemclub De Schotejil in Papendrecht de eerste wedstrijd gezwommen van de Nationale Zwemcompetitie. Na promotie vorig seizoen werd nu uitgekomen in de Eerste Divisie van de landelijke competitie. Het programma in deze klasse is vanaf het begin al zwaarder dan voorheen. Met bijna alle 200m nummers en de 400m vrij door vrijwel alle jaargangen heen konden de zwemmers meteen vol aan de ‘bak’.

Winnende tijden waren echter toch ook nu weer te vieren in deze eerste kennismaking met de nieuwe competitie.  Zo won Abya Buscop de 200m rugslag en Evy van Nimwegen de 100m vlinderslag bij de junioren. Ook bij de jeugd waren er successen voor resp. Nienke van Weenen met winst op de 200m vrij en voor Stella Offerhaus op de 200m schoolslag. Bij de senioren was Meyke van Nimwegen goed voor zowel de snelste tijd op 100m wisselslag als op de 400m vrij. Xander Vis won bij de heren de 100m wisselslag. Ook de slotestafette 4x200m vrij werd gewonnen door de Schotejil (met resp. Dominique Overduin, Famke Franzen, Lyke Buscop en Meyke van Nimwegen).

Voor de volledige uitslag zie: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/26656/

Zie voor de stand in de Eerste Divisie (poule B):: https://zwemcompetitie.knzb.nl/competitieservice/index.php?klasse=1&district=B